Seed Consultants

VIP AIR

Context

Transportul aerian a cunoscut in ultimii ani o ampla expansiune in intreaga lume, dar si pe plan local. Piata s-a diversificat, pe langa marile companii aeriene de linie si cele de tip low-cost, aparand timid si servicii de transport aerian de tip exclusivist. In conditiile in care oferta pe acest segment de aviatie era limitata, un investitor roman a profitat de oportunitatile din piata si a decis sa creeze un brand nou care sa ofere servicii exclusiviste personalizate de transport aerian.

Provocare

Aviatia de tip exclusivist, indiferent daca e vorba de calatorii de business sau de vacante, difera radical de cea de linie. Pe langa elementele comune cum ar fi siguranta, punctualitate si calitatea serviciilor, un brand din aceasta categorie trebuie sa se diferentieze oferind clientilor o experienta memorabila.

Targetul vizat de acest tip de business este unul extrem de rafinat, alcatuit de regula din oameni de afaceri, care sunt foarte exigenti si sofisticati, mai ales cand e in joc imaginea lor. In acest context, provocarea pentru echipa Seed era de a crea un brand sofisticat, pe o piata a luxului.

Abordare

Experienta vasta in industria aeronautica a Landor Associates, partenerul Seed Consultans, si schimbul de informatii si cunostinte a facilitat crearea unei solutii de strategie relevante pentru audienta.

“Experienta suprema” este promisiunea oferita din care a derivat si identitatea vizuala a brandului, foarte eleganta si diferentiatoare, reflectand exclusivitatea serviciilor oferite si abilitatea companiei de a se adapta oricarui tip de client si a indeplini toate exigentele.

Echipa Seed a identificat fiecare punct de contact al clientilor cu VIP Air si a creat o serie de aplicatii si reguli prin care sa fie transmisa experienta unica a brandului, din momentul in care clientii fac rezervarea si pana la finalul calatoriei, de la exteriorul aeronavei pana in interiorul acesteia, de la uniformele personalului pana la atitudinea si tonul vocii acestora.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Analiza pietei
Platforma de brand
Identitate vizuala
Comunicare de brand
Manual de brand