Seed Consultants

Radio ZU

Context

Intr-o piata extrem de aglomerata, cu jucatori consacrati care aveau o notorietate ridicata, INTACT Media Group, cel mai important trust de presa din Romania, a decis lansarea unui post de radio CHR (Contemporary Hit Radio). In acest context, ideea acestui business parea foarte ambitioasa, desi a atras inca din faza de proiect talente locale apreciate din piata audio.

Provocare

Echipa Seed Consultants a fost desemnata sa realizeze pozitionarea, identitatea vizuala si teritoriul de manifestare a brandului. Notorietatea ridicata si atitudinea favorabila a ascultatorilor fata de brandurile radio deja consacrate faceau misiunea de pozitionare a unui nou brand pe aceasta piata foarte dificila. Cu toate acestea, dinamismul si entuziasmul echipei de radio nou formate erau indicii puternice pentru echipa Seed ca proiectul avea sa se transforme intr-un brand de succes.

Abordare

Intelegerea pietei, a obiectivelor de business si marketing, dar mai ales pasiunea si relatia stransa de cooperare a echipei de proiect cu agentia, au ajutat echipa Seed Consultants sa dezvolte o platforma de brand aliniata personalitatii oamenilor care urmau sa dea viata acestui radio. Platforma de brand a fost creata in jurul ideii de interactivitate, de radio care isi propune sa rezoneze cu ascultatorii, trimite si primeste vibratii, sentimente, trairi.

Inovatia, interactivitatea, spontaneitatea si spiritul ludic sunt valorile brandului reflectate in noua identitate vizuala a Radio ZU. Logo-ul a fost construit privind relatia dintre ascultator si brand ca pe o colaborare, o conversatie, un dialog. Aplicatiile si teritoriul vizual au fost dezvoltate in aceeasi linie interactiva si ludica.

 

Strategia construita a fost extrem de eficienta si in scurt timp s-a creat o puternica legatura emotionala cu ascultatorii si nenumarate asocieri de brand relevante pentru acestia.

Radio ZU a avut un succes imediat, in numai 8 luni de la lansare devenind radioul nr. 1 Bucuresti, pozitie pe care se mentine si in prezent.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Analiza pietei
Platforma de brand
Identitate vizuala
Comunicare de brand
Manual de brand