Seed Consultants

Intact Publishing

Context

Intact Publishing, companie infiintata in 2011 apartinand trustului INTACT Media Group, include in portofoliul sau publicatii precum Jurnalul National, Saptamana Financiara, Fin.ro, Felicia, Good Food, Top Gear si Focus.

Provocare

INTACT Media Group a decis reorganizarea componentei de print, in contextul transformarilor actuale in aceasta zona, in care viteza si interactivitatea sunt esentiale. Procedurile de integrare catre acest nou model structural au fost implementate de o echipa interna, insa pentru constructia noii entitati au ales agentia Seed Consultants, continuand astfel o colaborare fructuoasa inceputa inca din 2007. Noul brand trebuia sa fie integrat cu usurinta in portofoliul trustului media si sa fie aliniat cu platforma strategica a acestuia.

Abordare

Procesul de branding a inceput cu un audit organizational, in care a fost implicat managementul fiecarei companii parte din Intact Publishing, iar in paralel, au fost intreprinse interviuri cu importanti stakeholderi externi, pentru intelegerea perceptiilor asupra brandurilor din portofoliul viitoarei companii. In urma rezultatelor analizei si auditului, au fost definite misiunea, viziunea si platforma de brand, care comunica diversitatea si stabilitatea publicatiilor apartinand Intact Publishing si in acelasi timp puterea de reinventare si de adaptare la trendurile din piata media.

 

Designerii Seed Consultants au creat un concept inspirational, derivat din valori precum sincronizare, dinamism, care ulterior sa transmita vizual forta brandului. In viziunea creativa, Intact Publishing este despre interactivitatea cu oamenii, dialogul neintrerupt cu acestia, atat in online, cat si la nivel de print.

 

Identitatea vizuala transmite esenta brand-ului prin caligrafia si jocul dimensional al fontului, dar si prin dinamicitatea data de prezenta simbolului, ce ilustreaza colturile de ziar, elemente concordante cu noul brand. Insa in acelasi timp noul logo pastreaza si o legatura cu brandul umbrela prin folosirea culorilor corporate atribuite INTACT Media Group. Echipa Seed a identificat fiecare punct de contact al audientelor cu publicatiile apartinand Intact Publishing si a creat o serie de aplicatii si reguli prin care sa fie transmisa experienta acestora cu brandul, dezvoltate unitar, aliniate aceleiasi identitati.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Platforma de brand
Identitate vizuala
Implementare