Seed Consultants

Intact Media Group

Context

Cu o vechime de aproape de 20 de ani in mass media din Romania, Intact Media Group si-a construit un portofoliu de branduri media valoroase, indragite si apreciate de public. Un formator de opinii, de jurnalisti profesionisti si programe inovatoare pe piata locala, Intact Media Group ajunsese in punctul in care avea nevoie de o imagine bine definita si o pozitionare articulata.

Provocare

In primavara anului 2007, conducerea trustului media a apelat la serviciile de consultanta de brand ale Landor Associates, pentru crearea unei platfome de brand corporate si a unei identitati vizuale diferentiatoare. Consultantii Landor Associates aveau dificila sarcina de a intelege cultura organizationala a unui trust alcatuit din peste 20 de branduri media, cu personalitati diferite. Pentru facilitarea intregului proces, Landor a cooptat in proiectul de branding si agentia Seed Consultants, datorita intelegerii culturii locale.

Abordare

In baza unei metodologii complexe de lucru, procesul de branding a demarat printr-un amplu audit organizational, in care a fost implicat top si middle managementul fiecarei companii din Intact Media Group. In paralel, au fost derulate interviuri cu importanti stakeholderi externi, pentru intelegerea perceptiilor asupra brandului Intact Media Group. In urma rezultatelor analizei, au fost definite si validate impreuna cu managementul trustului misiunea, viziunea si platforma de brand.

Promisiunea brandului este aspirational transpusa sub esenta “True to ourselves, never the same”, pentru a comunica mandria si increderea in fortele proprii si in acelasi timp puterea de reinventare si gandirea insolita.

Designerii Seed Consultants si cei ai Landor s-au reunit in biroul din Hamburg al Landor Associates si au transformat platforma de brand in concepte inspirationale care sa transmita vizual puterea brandului. In viziunea creativa, Intact Media Group este despre oameni si relatii, dialog, status iconic si leadership.

Identitatea vizuala este derivata din imaginea grafica a unui fascicul de raze, ca un curent de continua energie si miscare catre noi orizonturi. Teritoriul vizual cuprinde si un grafic, creat pentru Intact Media Group ca un element diferentiatior in plus, care sugereaza miscarea, relatiile si focusul, atribute concordante cu brandul. Tipul de imagerie ales si stilul fotografic urmeaza principii bine definite, fiind inspirational, contemporan si seducator.

Echipele Seed Consultants si Landor au dezvoltat in urmatoarea faza si strategia de comunicare interna de brand, care a fost implementata ulterior de catre Seed Consultants. In acelasi timp, designerii Seed au creat regulile de aplicare a identitatii vizuale, manualul de brand si au condus intregul proces de implementare a brandului INTACT Media Group.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Analiza pietei
Platforma de brand
Arhitectura de brand
Identitate vizuala
Website design
Comunicare interna de brand
Manual de brand