Seed Consultants

HERT Design

Context

Piata romaneasca de mobilier si decoratiuni, foarte competitiva, este dominata de marii retaileri de serie si micii producatori independenti, extrem de numerosi.

HERT Design, un atelier de creatie si productie de mobilier, isi facuse aparitia pe aceasta piata datorita pasiunii a doi tineri antreprenori pentru design si amenajari interioare.

Provocare

Datorita calitatii lucrarilor de mobilier create, dar mai ales a serviciilor, echipa HERT Design isi facuse deja un renume in piata si un portofoliu de clienti importanti, de la multinationale la clienti privati. Era insa nevoie si de un brand bine conturat, de o imagine articulata si un mesaj care sa ajute business-ul sa se diferentieze pe o piata competitiva.

Seed Consultants a primit misiunea de a crea platforma si teritoriul vizual al brandului, astfel incat  sa transmita punctele forte ale HERT Design: creativitatea, executia impecabila si modul de interactiune cu clientii – o abordare speciala si prietenoasa.

Abordare

In urma unui audit intern, Seed Consultants a inteles ca esenta business-ului HERT Design rezida in crearea de experiente, povesti si senzatii, generate de obiectele de design realizate, in jurul carora este exprimat apoi intreg spatiul unei incaperi. Platforma de brand a fost creata in jurul promisiuniunii brandului de a stimula creativitatea clientilor sai, de a-i provoca sa viseze si sa-si creioneze propriile idei.

Conceptul identitatii vizuale porneste de la forma de creion care schiteaza, ceea ce articuleaza practic intreaga constructie a logo-ului, expresia compozitiei fiind subliniata prin linia trasata de acesta. Este modul vizual prin care este redata posibilitatea realizarii oricaror idei indraznete.

Conceptul identitatii vizuale a fost derivat apoi in toate aplicatiile de brand, de la website (www.hertdesign.ro) pana la materialele de prezentare.

Proiectul de re-branding pentru HERT Design a fost premiat in cadrul competitiei REBRAND 100® Global Awards, editia 2012.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Analiza pietei
Platforma de brand
Identitate vizuala
Website design