Seed Consultants

GSP TV

Context

INTACT Media Group, cel mai important trust de presa romanesc, a decis extinderea portofoliului de produse media prin lansarea unui canal TV propriu de sport, in contextul in care grupul cumparase drepturile de televizare ale Ligii I de fotbal din Romania. Noul post de televiziune urma sa atraga o serie de talente locale din jurnalismul sportiv si se baza pe experienta si succesul produselor de presa si online din portfoliul sau, Gazeta Sporturilor, respectiv GSP.ro.

Provocare

Datorita experientei in media, echipa Seed Consultants a fost desemnata sa creeze noua identitate vizuala si sa construiasca strategia de marketing si comunicare a postului TV.

Managementul nou format al postului de televiziune a hotarat sa transfere o parte din equity-ul pe care il aveau Gazeta Sporturilor si website-ul GSP.ro catre noul canal TV de sport, alegand sa-l numeasca GSP TV.

In acest context, provocarea cea mai mare era crearea unui brand nou, relevant pentru audienta TV, cu o identitate care sa functioneze pe TV si sa pastreze in acelasi timp o parte din elementele de identificare ale brandurilor Gazeta Sporturilor si GSP.ro.

Abordare

Seed Consultants a realizat o analiza a pietei si o serie de workshop-uri cu echipa de proiect a GSP TV, in baza carora a fost articulata pozitionarea brandului: “o televiziune cu atitudine”. Identitatea brandului a fost dezvoltata pornind de la valorile sale: pasiune, implicare, atitudine si performanta. Acestea au fost reflectate prin conceptul de “arbitru”. Astfel identitatea vizuala aminteste de “cartonasul rosu” al arbitrului, care, obiectiv, dar “pe faza”, observa si sanctioneaza fiecare greseala.

In executia logo-ului a fost pastrata o legatura vizuala cu brandurile “infratite” Gazeta Sporturilor si GSP.ro, prin mentinerea culorilor rosu si alb, adaptate pentru mediul TV.

Abordarea dinamica si cu atitudine a noului brand a fost redata in toata comunicarea si aplicatiile de brand, care au fost implementate integral de catre Seed Consultans, alaturi de trasarea planului de marketing pentru anul in curs.

 

In 2009, echipa Seed Consultants a fost distinsa cu un premiu la sectiunea “Identitate corporate” pentru proiectul GSP TV, in cadrul prestigioasei competitii American Design Awards din Statele Unite ale Americii.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Analiza pietei
Platforma de brand
Identitate vizuala
Strategie de comunicare
Manual de brand