Seed Consultants

Gazeta Sporturilor

Context

Gazeta Sporturilor este cel mai vechi brand de ziar de sport din Romania, cu o istorie de aproape 90 de ani si cel mai bine vandut ziar de sport din Romania. Cu o echipa redactionala foarte talentata, incisiva si bine documentata, Gazeta Sporturilor a reusit sa atraga un numar impresionant de cititori fideli.

Provocare

Datorita viziunii de business a managementului ziarului, Gazeta Sporturilor a devenit un brand apreciat de cititori si prin prisma inovatiilor introduse de-a lungul timpului. A fost primul ziar de sport din Romania care a introdus formatul compact, de la cel broadsheet, primul brand care a interactionat cu cititorii prin intermediului unei holograme stradale si primul ziar care a introdus o editie speciala 3D in Romania.

In acest context, managementul Gazetei Sporturilor si-a propus sa comunice catre segmentul Busines-2-Business mai puternic latura inovativa a brandului, prin crearea unor aplicatii care sa reflecte aceasta valoare.

Echipa Seed Consultants a fost desemnata sa creeze o serie de materiale corporate care sa transmita un look & feel inovator, de la prezentarile de brand si vanzari si pana la papetaria personalizata.

Abordare

Echipa de consultanti si designeri Seed Consultants au desfasurat o analiza in profunzime a organizatiei, prin intermediul unor workshop-uri strategice si creative cu mai multe departamente ale ziarului – de la vanzari si design, la top management si marketing. In urma insight-urilor obtinute, Seed Consultants a dezvoltat o platforma de brand pentru Gazeta Sporturilor axata in jurul valorilor de inovatie, pasiune si dinamism.

Aplicatiile corporate de brand au fost create pornind de la conceptul creativ de lider, fiind exprimata vizual o “cupa a invingatorului”, care poate fi interpretata si ca o medalie. Conceptul a fost declinat pe toate aplicatiile de brand, iar prezentarea de vanzari a incorporat simboluri editabile cu efecte vizuale dinamice, create special pentru brandul Gazeta Sporturilor de catre designerii Seed Consultants.

Noua imagine a aplicatiilor Gazetei Sporturilor reflecta un brand cu o abordare premium, inovatoare, de lider.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Platforma de brand
Concept creativ
Design de brand
Manual de brand