Seed Consultants

Aviation East

Context

Aviation East, companie de consultanta aplicata mediului aeronautic, este prezenta pe piata de aviatie regionala din 2004, concentrandu-se cu precedere catre piete precum Europa de Est si Orientul Mijlociu.

Provocare

O data cu schimbarea managementului companiei s-a dorit redefinirea imaginii acesteia prin construirea unui brand competitiv la nivel global, care sa faca parte din elita jucatorilor din piata, cu o echipa de experti de top la nivel mondial. Reprezentantii top managementului au identificat nevoia unei strategii de brand articulate si coerente, iar in acelasi timp, se impunea o improspatare a identitatii vizuale a brandului de companie, astfel incat sa transmita forta unui jucator demn de luat in seama. Pentru indeplinirea acestei misiuni, Aviation East a apelat la serviciile agentiei de branding Seed Consultants, recomandata de expertiza vasta pe proiecte de corporate design.

Abordare

Primul pas in redefinirea companiei a inceput cu o auditare completa a brandului, continuand cu un workshop intern de pozitionare, instrumente cu ajutorul carora echipa Seed a trasat valorile de brand si platforma Aviation East.

Pornind de la o promisiune indrazneata de a plasa Romania pe harta aviatiei internationale, compania isi propune sa construiasca un mix castigator intre expertiza consultantilor de top si o alianta cu experti internationali, pentru a oferi servicii de inalta clasa.

 

Identitatea vizuala creata de designerii Seed transpune esenta brandului printr-un design estetic, care comunica conceptul de leadership si performanta. Forma compasului, instrument esential in definirea spatiilor pe harti, confera forta logotipului, alcatuit din unghiuri ascutite, dinamice, iar culoarea violet diferentiaza brandul de restul competitorilor din piata.

 

Aplicatiile de comunicare de brand dezvoltate transmit aceleasi valori si imagine premium a brandului, de la nivelul supergraficului declinat pe materiale, simbolizat de harta geografica a lumii si pana la calitatea materialelor si a tiparului.

Servicii Prestate

Analiza de brand
Platforma de brand
Identitate vizuala
Naming
Implementare